Lekvárfőzés cukormentesen sláger téma az idén. A cukormentes birsalma lekvár után újabb cukormentes lekvár receptet kaptunk egy olvasónktól. Cukor nélkül a gyümölcsök igazi zamata még inkább érződik a lekvárokon és nem mellesleg sokkal egészségesebb is. Most ismét kedvet kaptam kipróbálni.
Lekvárfőzés cukormentesen
Zimonyi Molnár Szilvia ajánló sorai az elkészítéshez:
„A teleken lévő barackfa ajándéka ez a nyáron készült teljesen cukormentes sárgabarack lekvár
Egyszerűen megfőzöm és mikor már megpuhul, a botmixerrel szétturmixolom. Dzsemfixet teszek bele és kiforrázott üvegekbe teszem, amit 5-10 percre a tetejére állítok, csak így tartósítom. Pár hónap alatt el szokott fogyni, mikor kinyitom, már a hűtőben tartjuk. Sosem romlott meg!
A szőlőt ugyanígy készítem, de azt átszűröm a magok miatt egyszerűen tésztaszűrővel. A tésztaszűrőt és a fakanalat is kiforralom. Ebbe fahéj vagy szegfűszeg is mehet, vagy ízlés szerint bármi. Vegyíteni is lehet a gyümölcsöket szerintem, de azt még nem próbáltam. A sárgabarack kicsit savanykás, de nekem nagyon bejön, a szőlő meg méz édes alapból is.
Nagyon köszönjük az újabb cukormentes ötletet Zimonyi Molnár Szilviának!