Site icon Balkonada

Király hurkája – különleges húsleves betét

Ha unalmas már a húslevesben a cérnametélt, a daragaluska vagy egyéb tészta, akkor ideje kipróbálnod a király hurkája névre keresztelt levesbetétet. Igen, jól olvasod, ilyen különös neve van annak a húslevesbe valónak, amit székesfehérvári olvasóm osztott meg velünk. Nem vagyok nagy húsleves rajongó, évente csak 3-4 alkalommal főzünk, így én még nem próbáltam ki ezt a receptet, de ami késik… Olvass tovább a receptért, és tudd meg, hogy készül a különleges levesbetét, a király hurkája.

Király hurkája, a különleges levesbetét receptje

Turánné Szolnoki Valériától származik a király hurkája receptje, az alábbi szavakkal ajánlotta figyelmünkbe: „Tyúkhúsleves a kedvenc, természetesen minden belevaló a kertemből, a tyúk az udvaromból kerül a konyhába. A levesbetétet mi úgy hívjuk: a ” király hurkája”. Májas, kenyeres töltelék folpackba tekerve. Bele fő a levesbe, majd mikor kihűl szeletelem, tálalom. Én egy kedves vevőmtől hallottam évekkel ezelőtt, azóta sokszor csinálom, ha tyúkhúsleves készül. Nekünk nagyon bejött.”

A király hurkája nem egy adonisz az biztos, de attól még lehet finom. Sokakat a töltött csirke töltelékeként használt töltelékre emlékeztet, nem véletlenül.

Hozzávalók

Király hurkája elkészítése

Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is.

Nagyon köszönöm a receptet Turánné Szolnoki Valériának!

+ 1 Tipp : A leves helyett vegetás vízben is főzhetjük.

Jó étvágyat!

További kapcsolódó receptek

A tökéletes grízgaluska vagy más néven daragaluska elkészítésébe sokaknak beletörik a bicskájuk. Tapasztalat is szükséges ahhoz, hogy pont jó legyen az állaga, ne essen szét, ugyanakkor ne legyen kemény sem. Olvasónk elárulja a titkot, amivel neki mindig jól sikerül a daragaluska.

A csirkemájas töltelék alkalmas arra, hogy megtöltsük vele a csirkecombokat, de akár arra is, hogy külön megsüssük és így tálaljuk a sült húsok mellé. A csirkemáj és a finom fűszerek igazán ízletes tölteléket eredményeznek.

Exit mobile version