Site icon Balkonada

Kapros-citromos cukkini krémleves

A kapros-citromos cukkini krémleves igazi nyári finomság. Friss, hűsítő ízét jól kiemeli a tetejére kerülő sajtchips. A cukkini termesztése egyszerű, kezdő kertészeknek is bátran ajánlható.

Wolf Márti kérésére közkinccsé teszem a kedvenc cukkini krémlevesünk receptjét.

Kapros-citromos cukkini krémleves hozzávalói

Kapros-citromos cukkini krémleves elkészítése

Sajtchips elkészítése

  • egy teflon serpenyőt felforrósítunk,
  • és a közben lereszelt sajttal VÉKONYAN ! megszórjuk,
  • 1-2 perc alatt felolvad, folyóssá válik,
  • kicsit tovább hagyjuk sülni, amíg enyhén rózsaszín lesz,
  • ne ijedj meg, még akkor is folyni fog,
  • elzárjuk a tüzet, pár perc múlva megszilárdul,
  • tányérra borítjuk, és konyhai ollóval tetszés szerinti darabokra vágjuk,
  • ha nem fogyna el a levesbe, akkor rájárunk napközben.

Szinte bármilyen sajtból készíthetjük, én chedárt használtam, mert azt szeretem.

Nagyon köszönjük a receptet Farkas Ancsának!

Exit mobile version