Site icon Balkonada

Házi mézes krémes klasszikusan receptje

A gyermekkori karácsonyaim egyik elmaradhatatlan édessége volt a csokimázas, mézes tésztájú finomság a házi mézes krémes. A zserbó és sokáig elálló,  lekváros hájas kifli na és persze a bejgli mellett ez biztosan elkészült minden évben. Persze abban az időben egyetlen hétvége se múlhatott el sütemény nélkül. Ma már csak szinte akkor sütjük, ha nagyobb vendégség van. Sokan a krémbe grízt is kevernek, én most a hagyományos, gríz nélküli változatot hoztam, mert szerintem ez finomabb.

Házi mézes krémes receptje

A házi mézes krémes mellett szól a finomságán túl, az előre elkészíthetősége. Akár napokkal előbb megsüthetjük, sőt még az is jót is tesz neki, ha a krémmel megtöltve áll egy kicsit.

Hozzávalók (közepes méretű tepsihez)

Tésztához

Krémhez

Házi mézes krémes elkészítése

Csoki máz készítése

3 kanál kakaót, 3 kanál cukorra és 3 kanál vízzel rövid ideig főzünk, majd 5 dkg vajat keverünk bele. Ha kissé kihűlt, a tésztára rakjuk.

Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is. Elronthatatlan, gyors és biztos siker.

Jó étvágyat!

A mézes krémes az egyik leghálásabb vendégváró sütemény. Jót tesz neki, ha előre elkészítjük és napikig eláll. A finom és egyszerű sütemény többféle módon is elkészíthető. Nálunk a klasszikus mézes krémes a kedvenc, de sokan a grízes krémmel készített változatra voksolnak. Olvasónk most ezutóbbinak a receptjét hozta el nekünk.

Exit mobile version