Site icon Balkonada

Házi foszlós sós kifli receptje

Egyre többen sütik saját maguk otthon a kenyeret vagy a péksüteményeket. A házi foszlós sós kifli szuper választás, ha friss péksüteménnyel kényeztetnénk a családot. Egyszerű recept alapján nagyon gyorsan készül, a végeredmény pedig nagyon finom. A család minden tagját leveszi a lábáról.

A félhold alakúra formázott kifli a mai napig az egyik legkedveltebb pékáru. A kifli szó német eredetű, Ausztrián át került a magyar nyelvbe, és a Kipfel (Kipferl) szóból vagy annak tájnyelvi változatából, a Kiflből származhat. 

Maga a kifli is Ausztriából származik és feltehetően már a 13. században sütötték először a lisztből, vízből és élesztőből készülő péksüteményt. Egy 1227-ben íródott vers említést tesz arról, hogy VI. Lipót osztrák herceg részére bécsi pékek karácsonyra kiflit készítettek.

Házi foszlós sós kifli receptje

Baráth Rozáliától kaptuk a receptet. „Eddigi legtökéletesebb „tejes” kiflit sütöttem ma. Nagyon egyszerű és nagyon finom.

Hozzávalók – 16 kiflihez

Házi foszlós sós kifli elkészítése

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Baráth Rozáliának!

További sós kifli receptek

Vajas, sós kifli köménymaggal otthon is elkészíthető. Már a sütés alatt kellemes illat tölti meg a konyhát.

A köménymagos kifli elkészítése szinte gyerekjáték, kevés egyszerűbben elkészíthető sós sütemény létezik. Gyorsnak csak azért nem nevezhető, mert az összeállított tésztát keleszteni kell. Az olvasói bevált recept talán a te gyerekkorod, a nagymama kiflijének „elveszett” ízét is visszahozza.

Exit mobile version