Site icon Balkonada

Hagyományos gulyásleves recept- a nagyi is így csinálta

A gulyásleves tradicionális magyar étel, a paraszti konyhából a 19. században hódította meg a polgári és a nemesi konyhát. A „magyar gulyásleves” 2017 óta hungarikum. Nagyon sokféle módon el lehet készíteni. Amit hoztam az a hagyományos gulyásleves recept, amit mindenki kedvére módosíthat. 

Az alapreceptet felhasználva, nem csak marha, de mindenféle húsból (baromfi-, birka-, vad-, sőt vegyes húsból is) el lehet készíteni a levest. Létezik gombás, zöldbabos, zöldséges gulyásleves, sőt hús hozzáadása nélkül készített is, ez a „hamisgulyás”.

Hagyományos gulyásleves recept

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Elkészítése

A hústól függően változik a főzési idő, a baromfi húshoz sokkal kevesebb időre van szükség.

Exit mobile version