Site icon Balkonada

Fordított almás sütemény

A fordított almás sütemény neve nem véletlen. Az alma kerül a forma aljára, ezáltal krémessé párolódik, sőt a tésztát sem tudja eláztatni vagy szalonnássá tenni. A végeredmény szépséges és finom sütemény.

Az alma húsa 8-13 százaléknyi gyümölcscukrot és 10-15 mg C-vitamint tartalmaz, A- és B vitamin, folsav, kalcium, magnézium, kálium, kéntartalma is jelentős. Rostanyaga, a pektin sokféle jótékony hatást gyakorol az emberi szervezetre: rendezi a székletet, kedvezően hat a bélflórára, csökkenti a vér koleszterinszintjét, magas káliumszintje a magas vérnyomásúaknak segíthet.

Fordított almás sütemény hozzávalói

Tésztához

Elkészítése

Nagyon köszönjük a receptet Turánné Szolnoki Valériának!

További almás receptek

Fűszeres almaleves fagyival – tejallergiásoknak is

Sült alma, a legegyszerűbb téli kényeztető

Tejszínes sültalma-krémlikőr házilag

Isteni almatorta receptje

Exit mobile version