Site icon Balkonada

Ficoco, a fügéből és kakaóból készült mennyei finomság receptje

A sok pikáns recept után most jöjjön valami igazán különleges csemege: a Ficoco, amelyben a zamatos gyümölcsöt kakaóporral varázsolhatjuk mennyei finomsággá. Olvass tovább és tudd meg, hogy lesz a fügéből és kakaóból mennyei finomság!

Ficoco: így lesz a fügéből és kakaóból mennyei finomság

„Tudjátok mi az a FICOCO, ismeritek? 🤔😉
Mostanában folyamatosan szembe jött velem a receptje….ami nem más, mint fügéből és kakaóból készült mennyei finomság 😋
Utánanéztem honnan ered az elnevezése, honnan származik.

Többen, dalmát (horvát) eredetűnek tartják, mások szerint, Amerikából származik.
Lévén az elnevezése – ami fügéből és kakaóból áll,- a neve is ezért: ficoco (figs and cocoa).
Nem vitatkozom az eredetét illetően, inkább elkészítettem az olvasottak alapján 🤩

Bevallom, már régóta készítek mindenféle gyümölcsökből kakaó, csokoládé hozzáadásával isteni finom, különleges dzsemeket, lekvárokat.
Most nevesítve kerül az üvegekbe, illetve már 2 adagot főztem be belőle az idén, rengeteg füge termett, és egyébként is izgatott a dolog… 🤗
Nagyon ízletes, aromás, szinte csokoládés ízvilágú a végeredmény 🍫

Sok – sok füge, ízlés szerint cukor (lehet mézzel édesíteni), vaníliás cukor, jó minőségű natúr kakaópor és hogy még ízletesebb legyen: rumaromát adtam még hozzá.

Semmi különös…. feldaraboltam a fügét, elkezdtem főzni, amikor már szépen kezdett sűrűsödni hozzáadtam a cukrokat, a kakaóport (tetszőleges adagban, nem fukarkodtam…). Főzögettem, kavargattam….viszonylag sokáig, amíg jó sűrűre főtt, kicsit szétcsapattam a botmixerrel.
A végén hozzáadtam a rumaromát, érdemes kóstolni, ízlelgetni, beállítani a végleges ízeket.
Jó sűrű, kenhető, dzsem állagú.

Alaposan kimosott, kiforrázott üvegekbe töltöttem, a két befőzőfólia lap közé Na-benzoát-ot szórtam, gumigyűrűvel lezártam.

Száraz dunsztba pakoltam, kihűlés után a kamra polcára került.
Ami kimaradt, mert ugye mindig ki kell maradnia egy kevés kóstolónak… hűtőbe tettem, péksüteménnyel fogyasztottuk el.

Hidegre hűlve még finomabbb 😋😍
Egyszóval…

FICOCO innen vagy onnan, ha tehetitek feltétlenül készítsétek el.
A végeredmény, önmagáért beszél… Isteni…egyedi…a füge magasabb szintre emelése, kakaóval való összeházasítása, nagyon…nagyon…😋👏🤩👏😉👍
Jó étvágyat, sok – sok finomságot kívánok! 🥰”

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Illésné Nagy Máriának!

További receptek a füge felhasználásához

Exit mobile version