Site icon Balkonada

Epres Pavlova torta receptje

Gondolnád, hogy az epres Pavlova torta ausztrál sütemény? A neve alapján sokkal inkább orosznak tűnik, nem igaz? Azért van némi köze az oroszokhoz. Az Ausztráliában vendégszereplő híres orosz balerina, Anna Pavlova tiszteletére készítette egy szakács. A habos, könnyű és sok gyümölccsel készülő torta azóta is igen népszerű. A kívül ropogós, belül krémes pavlova eperrel is kitűnő.

A pavlova tulajdonképen egy habcsóktorta. Az elkészítése nagyon egyszerű, a felvert tojásfehérjéket sütőben megszikkasztjuk, hogy kívül kérges, belül pedig krémes süteményt kapjunk.

Kovácsné Ékes Edit elronthatatlan süteménynek nevezte ezt a finomságot. Ezzel teljesen egyetértek, sőt az elkészítése is igen egyszerű és egyáltalán nem időigényes. 

Az eper nagyon sokoldalúan használható gyümölcs. A legjobb epres receptek közé simán beleillik az epres pavlova torta.

Epres Pavlova torta hozzávalói

Elkészítése

Nagyon köszönjük a receptet Kovácsné Ékes Editnek!

Tipp: bármilyen más gyümölccsel készülhet, akár mirelitből is. A krém készülhet csokisan is, ehhez a tejszínbe olvasztott csokit keverünk. De nutella vagy citromkrém is helyettesíthati a tejszínt.

Legjobb epres receptek – egyszerűtől a villantósig

Exit mobile version