Site icon Balkonada

Chilis bab konzervből egyszerűen – csípős ízek kedvelőinek

A chilis bab (chili con carne) egyszerű, gyors, finom és laktató étel. Konzervből készítve különösképpen egyszerű elkészíteni. Szeretem, mert általában minden hozzávaló megtalálható a konyhámban. A konzervek egyértelműek, amikor épp akciósak, bespájzolok belőlük. Darált hús is általában van a mélyhűtőmben, így egy váratlan vendég érkezésekor sem okoz gondot, hogy mit dobjak össze. A chilis babot akár kenyérrel is fogyaszthatjuk, de főtt tésztával, rizzsel is kitűnő. Így készül a chilis bab konzervből.

Nem túl sok mindent szoktam konverzből készíteni. Ha jól belegondolok a chilis babon kívül csak egyetlen dolgot, a csicseriborsó krémet.

Chilis bab konzervből receptje

„A chili con carne (más néven chilli con carne vagy chile con carne , és chilire vagy chilire rövidítve ; spanyol kiejtése: [ˈtʃili kon ˈkaɾne] ), jelentése ” chili hússal”, egy fűszeres pörkölt , amely chili paprikát tartalmaz (néha chilipor , hús (általában marhahús ), paradicsom és gyakran bab.  Az egyéb fűszerek közé tartozhat a fokhagyma, a hagyma és a kömény. Az étel Észak- Mexikóból vagy Dél – Texasból származik.

A földrajzi és személyes ízlések különböző típusú húsokat és egyéb összetevőket foglalnak magukban. A receptek vitákat váltanak ki a rajongók körében, akik közül néhányan ragaszkodnak ahhoz, hogy a chili szó csak az alapételre vonatkozik, bab és paradicsom nélkül.” – írja a wikipédia.

Hozzávalók

Chilis bab elkészítése

Akár kenyérrel is fogyaszthatjuk, de főtt tésztával, rizzsel is kitűnő.

Jó étvágyat!

Exit mobile version