Csirkés rizses hús recepetet kaptunk Ujvári-Kordics Veronikától, ami gyorsan, egyszerűen elkészíthető és ráadásul finom is. Hozzávalók terén azért ne szimplán csak a csirkében és a rizsban gondolkodj. Ezzel sokkal tartalmasabb, ízgazdagabb étel. Mondhatjuk ez csirkés rizses hús gazdagon.
„Nagyon egyszerű elkészíteni és az ízélmény valami egészen fantasztikus. Elkészítési idők kb.45 perc. – mondja Veronika.
Hozzávalók 8 főre
- 40 dkg filézett felső csirkecomb vagy mell,
- egy kevés olaj vagy zsír,
- 1 evőkanál méz,
- 1 db kaliforniai paprika,
- 20 dkg gomba,
- 25 dkg rizs,
- 20 dkg zöldborsó,
- 3-4 dl víz,
- 1 fej nagy – vagy két kisebb – vöröshagyma,
- 1 csapott evőkanál curry por,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 2 evőkanál szójaszósz,
- ízlés szerint só,
- ízlés szerint frissen őrölt tarka bors,
- ízlés szerint chili.
Csirkés rizses hús gazdagon elkészítése
- a rizst a zöldborsóval megpárolom,
- majd felöntöm a vízzel,
- közben a csirkecombot vagy mellett vékony csíkokra vágom,
- sózom, borsozom,
- majd felforrósított serpenyőben, tetszőleges zsiradékon, a mézzel együtt aranysárgára pirítom és tányérra szedem,
- a visszamaradt zsiradékra dobom a vékony félkarikára vágott hagymát,
- fedő alatt megpárolom,
- majd hozzáadom a felaprított paprikát, a szeletelt gombát,
- megpirítom,
- végül mehet bele a zúzott fokhagyma, a curry, a chili,
- ezzel már csak összeforgatom és le is veszem a tűzhelyről,
- a hagymás ragut összekeverem a párolt rizses zöldborsóval, a pirított csirkemellel, hozzáadom a szójaszószt, összeforgatom és forrón kínálom.
Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Ujvári-Kordics Veronikának!