Site icon Balkonada

Citromos sajttorta sós karamellöntettel – recept képpel

A citromos sajttorta sós karamellöntettel sütés nélküli édesség nevének kiejtésekor azonnal követelőzni kezdenek az ízlelőbimbóim, hogy mielőbb megdolgoztassam őket. Valljuk be, ez azért nem akkora nagy kihívás egy ilyen fenséges tortánál. Már mutatom a szuper receptet!

Citromos sajttorta sós karamellöntettel receptje

A legtöbb sajttortának a finomságán túl van még egy nagy erénye. Nem kell sütni és mivel ízek összeéréséhez időre van szükség, akár előző nap elkészíthetjük. Tökéletes vendégváró finomság, ami biztos sikert arat.

Hozzávalói

Citromos sajttorta sós karamellöntettel elkészítése

Citromkrémmel, vagy sóskaramell öntettel kínáljuk.

Ha citrom helyett más gyümölccsel készítjük, akkor felezzük a krémet, egyik felébe turmixolt epret-málnát-ribizlit-szedret teszünk, ezt tesszük a kekszalapra, rátesszük a maradék (fehér) krémet, és hűtjük.

Nagyon köszönjük Farkas Ancsának a kitűnő receptet!

Nagyon meglepődnék, ha lenne olyan az országban, aki nem tudja ki az a Gasztroangyal. Abban pedig teljesen biztos vagyok, aki ezt a bejegyzést olvassa, annak nem ismeretlen a Gasztorangyal név és kapásból rá is vágja, hogy ki más lenne, mint a mindig kedves és kitűnő recepteket közkinccsé tevő Borbás Marcsi. A legjobb receptjei közül most az angolok kedvencét, a citromkrém (lemon curd) receptjét hoztam el.

Mindig is imádtam a karamellt. Gyerekkoromban többnyire teát ittunk a reggelihez, de télen, ha fájt a torkom, akkor a karamellás tej volt a gyógyszer. Imádtam és emlékeim szerint igen sokat fájt a torkom. Szerencsére nem úgy igaziból, csak egy kis karamellás italért. A sós karamellöntet viszont csak felnőttként került a látókörömbe. Azóta erre is rákattantam.

Exit mobile version