Farsang idején igen népszerű édesség a fánk, nem véletlen, hogy sok receptet mutattam már itt a blogon. Sőt, a legjobb fánkokból is készítettem már egy összefoglalót. Most egy igazán különlegeset mutatok, egy tipikus őszi fánk receptjét. Olvass tovább az almás-túrós fánk kukoricaliszttel receptjéért!
Almás-túrós fánk kukoricaliszttel
„Egy újabb fánk recept…😋🍩…kukoricaliszttel! 😉
Ráadásul könnyen, gyorsan elkészíthető, ízletes finomság. Leves után, második fogásként fogyasztottuk.
Készítsétek el Ti is!” 🍎🍏🍩 – szólt Illésné Nagy Mária ajánlója.
Hozzávalók
- 25 dkg túró,
- 3 tojás,
- 2 dl tejföl,
- csipet só,
- 2 evőkanál kristálycukor (ízlé szerint nádcukor vagy édesítőszer),
- 1 citrom reszelt héja,
- kb. fél citrom leve,
- 2 alma,
- 30 dkg kukoricaliszt,
- 1 sütőpor,
- ízlés szerint mazsola adható hozzá,
- étolaj a sütéshez.
Elkészítése
- A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt, fakanállal összekeverjük.
- A cukrot, reszelt citromhéjat belekeverjük, a 2 almát belereszeljük, citromlevet facsarunk az almára és összekeverjük.
- A kukoricalisztet a sütőporral elvegyítjük és kisebb adagokban a masszához keverjük.
- 30 percig pihentetjük.
- Közepesen forró olajba szaggatjuk egy evőkanállal, 3/4 részéig töltsük a kanalat.
- Süssük pirosra, ellenőrizzük, hogy átsült-e alaposan, papírkéztörlőre szedjük ki.
- Fahéjjal elkevert porcukorral meghinthetjük.
- Lekvárt is kínálhatunk hozzá.
Melegen és hidegen fogyasztva is nagyon finom, ízletes fánk.
Jó sütögetést, jó étvágyat kívánok! 🙂
Forrás: Blikk Nők hetilap
Nagyon köszönjük a kitűnő recepetet Illésné Nagy Máriának!