Site icon Balkonada

Almás palacsinta, az őszi kedvenc

Gyerekként az alma nem tartozott a kedvenc gyümölcseim közé. Csak úgy nyersen nem voltam hajlandó megenni. Az almás palacsinta azonban bármikor jöhetett, csakúgy, mint a sült alma, vagy az almakompót. Az almaszeletek csodás ízt adnak a palacsintának, ráadásul a recept is gyors és egyszerű.

„Szervusztok! Új vagyok itt, eddig csak figyelgettem.🙂. Almás palacsintát sütöttem, a tésztájában van az alma. Fahéjas cukorral, és mákkal töltöttem. Mivel vastagok, ezért hajtogatom.” – ajánlotta figyeémünkbe olvasónk.

Almás palacsinta

Az almás palincstához hagyományos módon készítjük el a palacsintát, mint például a hortobágyi húsos palacsintához vagy a sütőben sült túrós palacsintához. Az alaptésztába még a sütés előtt belekeverjük az almát. Reszelt almát is tehetünk bele, de szerintem sokkal finomabb, ha vékony szeletekben kerül bele a gyümölcs.

Hozzávalók

Elkészítése

Fahéjas cukorral megszórva, azon melegében tálaljuk.

Naygon köszönjük a receptet Erdélyi Miklósné Áginak!

Exit mobile version