Site icon Balkonada

Almás, cseresznyés kígyórétes receptje

A kígyórétes különleges fonásmódjának és finomságának köszönheti népszerűségét. Bármivel tölthető, amivel a hagyományos rétest szoktuk. Kerülhet belé túró, nyári szezonban, a gyümölcsök érese idején érdemes azonban a cseresznyés, meggyes, almás változatot kipróbálni.

A rétes minden formája igen kedvelt Magyarországon és a monarchia volt országaiban. A hagyományos rétes húzogattással készül, addig húzogatják, rázogatják a tésztát, míg az hajszálvékony nem lesz. Ezt a fajta rétest különleges technikája és bonyolultsága miatt ma már egyre kevesebben készítik otthon.

Nálunk az utóbbi években a nyújtogatás, húzogatás nélküli, sokak által sodrottnak hívott rétes a nyerő, már csak azt a fajtát készítjük.

Kígyórétes receptje

A kígyórétes receptje Takács Ildikó családi receptkönyvéből való. Az alábbi szavakkal ajánlotta figyelmünkbe: „Almás, cseresznyés kígyórétes anyukám receptje alapján. A cseresznye a kertből az alma a piacról.”

Hozzávalók

Kígyórétes elkészítése

Tölteléknek bármi jó, amit szeretünk. Én az almáshoz lereszeltem négy közepes almát, cukorral, fahéjjal és citromhéjjal pároltam. A cseresznyéshez a magozott cseresznyét összekevertem cukorral és fahéjjal. Lehet mazsolát is tenni bele, de a fiaim nem szeretik, így kihagytam. Jó étvágyat! 

Nagyon köszönjük Ildikónak a receptet!

Exit mobile version