Site icon Balkonada

Almás céklasaláta receptje

Az ősz és a tél kedvelt zöldsége a cékla, ami különleges színével és ízével sokféleképpen elkészíthető. Olvasónk kedvence az almás céklasaláta, aminek receptjét meg is osztotta velünk. Azóta már én is többször elkészítettem és nálunk is nay kedvenc lett. Olvass tovább, és tudd meg, hogy készül az egészséges céklasaláta, amibe nyersen kerül a vitamindús alma és cékla.

Cékla, az őszi vitaminbomba

cékla (Beta vulgaris subsp. vulgaris var. conditiva), más néven céklarépa, ritkábban vörös répa, régóta ismert salátanövény. Tele van antioxidánsokkal, amelyek a sejteket külső szabad gyökök támadásától védik. Gátolja a ráksejtek szaporodását, vérképző, a sav-bázis egyensúlyt, a máj anyagcsere-folyamatait szabályozza.

Itt a blogon megosztottam már a cékla télire eltevésének módját és a lengyel céklaleves receptjét is.

Illésné Nagy Mária ajánló szavai almás céklaslátához:

„Az alma és a cékla, az ősz csodálatos, egészséges ajándékai.
Nyersen kerülnek ebbe a salátába, ízletes, nagyon finom édeskés ízvilágot varázsolnak a tányérunkra.
A színe egyszerűen varázslatos… 😯
Bármilyen húsétel, grillen sült, finom falat mellé kitűnő választás és pofonegyszerű az elkészítése!

Almás céklasaláta receptje

Hozzávalók

Almás céklasaláta elkészítése

Fogyasszátok jó étvággyal, egészséggel! 😋

Nagyon köszönjük a receptet Illésné Nagy Máriának!

Exit mobile version