Site icon Balkonada

Pillekönnyű vajas croissant receptje

Az eredeti francia croissantnak nincs párja, de ha valami igazán finomra vágyunk, bátran próbálkozhatunk a vajas croissant elkészítésével. Pillekönnyű, réteges és nagyon finom. Akár sósan magában vagy vajjal megkenve, akár mézzel vagy lekvárral édesen fogyasztható.

Vajas croissant receptje

Hozzávalók

Vajas croissant elkészítése

Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is. Elronthatatlan, gyors és biztos siker.

+1 Tipp

Magában sósan is nagyon finom, de megkenhetjük vajjal is és lekvárral is isteni. Ha lekvárral akarjuk fogyasztani, akkor kevesebb sóval készítsük.

A tetejére tehetünk sajtot, mákot, szezám- vagy bármilyen más ropogós magot. Akár meg is tölthetjük, hisz sajttal, sonkával vagy sajttal-sonkával töltve is kitűnő a croissant.

Jó étvágyat!

További croissant receptek

A Limara pékségének receptje alapján sütött csokis croissant elkészítése nagyon egyszerű. A végeredmény egy nagyon finom, réteges tészta lágy csokoládé töltelékkel töltve. Már mutatom is a kitűnő receptet.

A sajtos-sonkás croissant receptje bármikor jól jöhet. Akár a húsvét után megmaradt sonka kreatív felhasználására is jó lehet. A francia péksütemény töltetlenül is finom, sajttal és sonkával töltve igazán fenséges.

Exit mobile version