Nyáron a könnyű ízekre vágyunk és szeretjük kerülni még a környékét is a konyhának. A tonhalsaláta konzervekből készülő laktató és egészséges fogás, amit pár perc alatt összeállíthatunk. A recept egyszerű, de nem kőve vésett, saját szájízünk szerint tovább fűszerezhetjük.
Ínyenc tonhalsaláta 🐟🥗🍞🥖 – 6 – 8 személyre
Ismét egy „konyha kerülő” finom fogást ajánlok ebben a forróságban…😉
Nem kis adagot készítettem! 😉
Akár 6-8 ember is jóllakik ekkora mennyiséggel….önmagában, vagy pirítóssal fogyasztva tökéletes fogás, akár főfogásként is fogyasztható. – szól Marika ajánlása.
Hozzávalók
- 1 csemegekukorica konzerv,
- 1 vörösbab konzerv,
- 1 tonhalkonzerv (sós lében),
- 1 olajoshal konzerv,
- 2 közepes méretű paradicsom,
- 1 piros kaliforniai paprika,
- 1 sárga kaliforniai paprika,
- 1 krémfehér sajt (25 dkg)m
- 3 keményre főtt tojás,
- 2 közepes lilahagyma,
- fél csokor petrezselyemzöld,
- 2 evőkanál aprított metélőhagyma (snidling),
- fél citrom leve,
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
Elkészítése
- A tojásokat sós vízben feltesszük főni, 10 percig főzzük, hideg vízben kihűtjük.
- Előveszünk egy nagyobb méretű, mélyebb tálat.
- A kukoricát és vörösbabot leszűrjük a levétől, mindkettőt a tálba borítjuk.
- A sós levet leöntjük a tonhalkonzervekről, egy tányérba borítjuk a halhúst, hozzáadjuk az olajos halat az olajjal együtt.
- Egy villával kisebb darabokra szétszedjük, ráfacsarjuk a fél citromot, a tálba borítjuk, összekeverjük a kukoricával, babbal.
- A piros és a sárga kaliforniai paprikákat, paradicsomokat, a lilahagymákat is kisebb kockákra vágjuk. (a feldarabolt paradicsomra egy papírkéztörlőt fektettem, felitattam a levét…nem kell, hogy a salátába sok lé kerüljön)
- A tálba szórjuk mindet, sóval, őrölt borssal fűszerezzük.
- Összeforgatjuk, a főtt tojásokat és a krémfehérsajtot kisebb kockákra vágjuk, hozzáadjuk.
- A felaprított petrezselyemzöldet és a snidlinget rászórjuk, összeforgatjuk az egészet.
- Célszerű jól lehűteni fogyasztás előtt, így lesz igazán finom!
Tipp: Kínálhatunk mellé ízesítés céljából: olívaolajat, szezámolajat, szójaszószt, piri-piri szószt, jalapeno szószt, citromlevet….stb., ízlés szerint lehet tovább fűszerezni, ízesíteni.
Pirítóssal fogyasztottuk.
Nagyon finom, laktató, kiadós, ízletes saláta.
Jó étvágyat kívánok! 😋
Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Illésné Nagy Máriának!