Site icon Balkonada

Házi gyúrt tészta fűszernövényekkel és virágokkal

A legunalmasabb levest is feldobja, ha a levesbetétbe teszünk egy kis csavart. Itt most nem épp az igen megosztó király hurkájára gondolok. Hanem valami színesre és egészségesre. A gyúrt házi tészta egyszerűen feldobható a kert növényeivel is. A házi tészta a fűszernövényekkel és virágokkal ízesítve nemcsak az ízlelőbimbóinkat kényezteti, a látványa a szemünknek és a lelkünknek is jót tesz.

Házi tészta készítés – alap recept

Hozzávalók

Elkészítése

Házi tészta fűszernövényekkel és virágokkal elkészítése

Az ötlet és a kivitelezés Vas Sándorné olvasónktól származik: „Gyúrtam egy kis tésztát a kertünk fűszernövényeiből és virágaiból.”

„A tésztát hagyományos módon készítettem. Majd kinyújtom a tésztát a géppel. Nem a legvékonyabbra, eggyel vastagabbra. Egy picit nedvesítettem rajta, rárakosgatom a leveleket, virágokat.

Majd ráborítottam a sima tésztalapot, egy üreset. Összenyomkodtam, nyújtófával egy kicsit átmentem rajta. Most két tésztalap van egymáson.

Óvatosan, így a kettőt együtt megint beleraktam a nyújtóba, és áthajtottam, aztán vékonyítottam. Van, hogy kicsit megnyújtja a szirmot, virágot, de csak még szebb lesz.”

Nagyon köszönjük Vas Sándornénak a kitűnő ötletet!

Jó étvágyat!

Exit mobile version