Site icon Balkonada

Szent György-hegyi palacsinta

A palacsintát nem lehet megúnni. Legyen az sima túrós, házi lekváros vagy épp kakaós, bécsi túrós vagy amerikai, mindig jó választás. 

Illésné Nagy Mária nem véletlenül most hozta a külnleges palacsinta receptjét.

„A héten volt a palacsinta világnapja! 😉
Egy különlegesen finom, palacsintából készült, csodásan megkomponált édességet ajánlok figyelmetekbe.
Akár vendégeket is kínálhatunk vele, látványos desszert 🙂

Hogy miért Szent György-hegyi? Sajnos nem találtam rá megfelelő magyarázatot. Összesen annyi, hogy az eredeti recept Szent György-hegyi rizlinggel készült. Muskotályos bor volt itthon, azzal is remekül működött, finom lett 😋 forrás: Desszertek (Szalay Könyvek)”

Szent György-hegyi palacsinta hozzávalói

Palacsintához

Töltéshez:

Krémhez:

Tetejére:

Szent György-hegyi palacsinta elkészítése

Felvágás után, akár melegen, hidegen is fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat kívánok! 🙂

Jó szívvel ajánlom az elkészítését!

Nagyon köszönjük a receptet Illésné Nagy Máriának!

Exit mobile version