Site icon Balkonada

Sóskamártás készítése

Sóskamártás, sóskaszósz vagy sóskafőzelék, hívhatták bárhogy gyerekkoromban, én nem szerettem. Pedig alapvetően imádtam a főzelékeket, mártásokat és szószokat. Sőt az egyik kedvenc ételem a spenót volt. Persze nyersen imádtam a sóskát, na de mártásnak…

Sóskamártás

A kerti sóska (Rumex acetosa) a keserűfűfélék (Polygonaceae) családjába tartozó évelő, lágyszárú levélzöldség. Egész Európában őshonos, de megtalálható Észak-Amerikában, Ázsiában és Chilében is.

Sóskamártást is sokan sokféle képen készítik. Az itt megosztott recept szerinti mártás habarással készül és egy kicsit édeskés mártást eredményez. Aki inkább savanyúbban szereti, csökkentse a cukor mennyiségét.

Hozzávalói

Elkészítése

Feltétként pörköltet vagy tojást adhatunk hozzá.

Nagyon köszönjük a receptet Bedi Istvánnénak.

Exit mobile version