A fenséges sörös sertéscomb tejfölösen egy cseh családi recept alapján készül. A sör hozzáadása teszi még ízletesebbé, amit mellé is ajánlatos fogyasztani. Ugye ez már sok férfit meggyőzött?
Sörös sertéscomb tejfölösen
Ajánló, ötletadó, tipp. Cseh családi receptúra alapján készült ez a finom fogás. Sör 🍺 hozzáadása teszi még ízletesebbé 😋 amit mellé is ajánlatos fogyasztani…😄
Feltétlenül készítsétek el, érdemes!
Jó étvágyat kívánok! – ajánlotta a szuper receptet Illésné Nagy Mária.
Hozzávalók
- 1 kg sertéscomb,
- 1 evőkanál sertés- vagy kacsa-, libazsír,
- 2 közepes fej vöröshagyma,
- 1 teáskanál őrölt csemege piros paprika,
- 1 teáskanálnyi csípős Piros Arany,
- 4 duci gerezd fokhagyma,
- só,
- őrölt bors ízlés szerint,
- Ízlés szerint néhány szem borókabogyó (isteni ízt ad az ételnek!),
- 4 dl világos sör (nálam Gambrinus 😉 ),
- 1 kis pohár tejföl,
- 1 teáskanál étkezési keményítő (vagy liszt).
Elkészítése
- A sertéshúst közepes méretű kockákra, a vöröshagymát apró kockákra vágjuk.
- Egy mélyebb serpenyőben, zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a húst, kevergetve fehéredésig sütjük. Az áttört fokhagymát, a paprikákat, sót, borsot, borókabogyót beletesszük, felöntjük sörrel és fedő alatt puhulásig pároljuk.
- A tejfölt elkeverjük a keményítővel (liszttel), a habarással beforraljuk a készre párolódott húst.
- Nokedlit készítettem hozzá.
- Nagyon ízletes-zamatos-aromás fogás.
Jó étvágyat kívánok!
forrás: Cseh ételek – A Vnuk család konyhája
Nagyon köszönöm a szuper receptet Illésné Nagy Máriának!