Site icon Balkonada

Sajtosrúd mindenre jó leveles tésztából

A jó sajtosrúd receptet meg kell becsülni, egy univerzális, sósakhoz és édesekhez is használható receptet még inkább. Mert a sajtosrúd a legjobb buliknak is megmentője lehet. Az édes sütemények mellett kell valami sós, amire jól csúszik a sör, a bor, a pezsgő vagy akár a málnaszörp, ha egy gyerekzsúron vagyunk. Olvasónk kedvenc receptje a sajtosrúd mindenre jó leveles tésztából!

Ugye milyen jól hangzik a mindenre jó leveles tészta? Miért is használnánk agyontartósított bolti leveles tésztát, amikor sokkal finomabbat tudunk készíteni saját magunk is.

Radnai Ica az én kedvenc sajtosrúd receptem megosztása után mutatta meg nekünk, hogy készül nála a nagyon finom és ropogós sajtosrúd.

„Nekem van egy még egyszerűbb receptem: 35 dkg liszt, 25 dkg margarin, 5 evőkanál víz, 1 ek. 10 %-os ecet. Összegyúrni, egy éjjel áll a hűtőben, /vagy bármeddig a mélyhűtőben/, vékonyra nyújtani, szórni, sütni, olyan leveles lesz, mint a vajas tészta. Nagyon rég óta készítem, egy szakácskönyvben találtam, az volt a neve „Mindenre jó leveles tészta”, tényleg jó, mert ha szögletesre vágom, közepébe lekvárt teszek, háromszögbe hajtom, „szerelmeslevél” lesz belőle.😋”

Sajtosrúd mindenre jó leveles tésztából hozzávalói

Sajtosrúd mindenre jó leveles tésztából elkészítése

Tipp: Sajt helyett szezámmal, mákkal, napraforgóval, tökmaggal vagy bármi mással is ízesíthetjük.

Nagyon köszönjük az univerzális receptet Radnai Icának!

Exit mobile version