Sajtkrémes párna bolti leveles tésztából, egyszerűen készül és fenséges. A sajtos töltelék ízlés szerint variálható, bármilyen fajta sajt használható hozzá. Minél többféle sajtot használunk, annál finomabb lesz a végeredmény, zöldfűszerekkel tovább ízesíthetjük. Olvasónk árulta el, náluk milyen recept vált be a sós finomság készítéséhez. Mivel kész leveles tésztával készül, szinte csak a sütési idővel kell számolnunk. Nem egy egyszerű sajtos párna, fenséges íze vetekszik a lidl sajtkrémes párna ízével.
Sajtkrémes párna receptje
„Ugye, hogy Ti is szeretitek (ismeritek) ezt a finomságot?! 😃 A Lidl -ben kapható…néha napján.
Bevallom, én nagyon szeretem! 😉
Időszakosan fel, majd eltűnik, mostanában nem is találkoztam vele 🙁
Így hát, muszáj volt rekonstruálni, itthoni körülmények között megalkotni. Most már, ez is: pipa, ha megkívánjuk, megsütöm….bármikor!
Szerintem nagyon finom, a sajtos töltelék ízlés szerint variálható, bármilyen fajta sajt használható.” – ajánlotta Illésné Nagy Mária.
Hozzávalók
- leveles tészta (előre kinyújtott, friss vagy mirelit, kiengedve a felhasználás előtt),
- sajtkrém (reszelt sajt + tejföl + só),
- 1 tojás, felverve.
Sajtkrémes párna elkészítése
- Előre kinyújtott leveles tésztát használtam a Lidlből. A fagyasztottat is ott szoktam venni.
- A sajtkrémet nagyon egyszerűen oldottam meg
- A sajtot reszeltem, kevés tejfölt adtam hozzá, sóval ízesítettem. Csak annyi tejfölt tettem hozzá, hogy éppen összeálljon a töltelék. (Lehet tömlős sajtot is használni a tejföl helyett).
- A tésztát nagyobb méretű négyzetekre vágtam, egyik felére hosszában, sajtkrémet halmoztam.
- A négyzet másik felén egymás alatt bevágásokat ejtettem egy éles késsel.
- A töltelék körül, felvert tojással bekenjük a tészta széleket, ráhajtjuk a bevagdosott részt és az ujjainkkal körben lenyomkodjuk. Így sütés közben nem nyílik majd ki.
- A tetejét is lekenjük a felvert tojással.
- Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk, és 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
- Addig sütjük, amíg szép piros, ropogós lesz, közben gyönyörűen kinyílnak a rétegek…persze, ehhez fontos a 220 fok❗️ Csak így sikerül, így lesz leveles, ropogós, finom 😉
- Kihűlve, langyosan kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok! 😊
Persze, ha van időnk és imádunk pepecselni, akkor magunk is egyszerűen elkészíthetjük a leveles tésztát.
Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Illésné Nagy Máriának!