A rántott padlizsánszendvics egy finom salátával könnyű fogás, amit még gyerekek is hajlandóak megenni.
A padlizsán, vagy másik nevén tojásgyümölcs Dél-Kelet Ázsiából származik. Nálunk a lila színű a legelterjedtebb, de létezik fehér, zöld és sárga, sőt csíkos változata is.
Sokoldalúan felhasználható: kínálhatjuk előételként és főételként egyaránt, grillezve, sütve, serpenyőben készítve.
Vásárláskor feszes, fényes és kemény húsú padlizsánt válasszunk.
A padlizsán rendkívül értékes tápanyagokat, vitaminokat, ásványi anyagokat tartalmaz, miközben energiaértéke kicsi, magas víztartalma miatt. Fogyókurákban is ajánlott.
Illésné Nagy Mária sorai: „Különleges ízvilágú fogást ajánlok figyelmetekbe.
Pontosan annyira finom, mint ahogy kinéz….érdemes és könnyű elkészíteni! 😋😉”
Rántott padlizsánszendvics hozzávalói
- 1 zsenge padlizsán,
- főtt sonka.
- füstölt Edami sajt,
- só.
Panírozáshoz:
- liszt,
- tojás,
- zsemlemorzsa.
Sütéshez:
- olaj
Elkészítése
A padlizsánt úgy szeleteljük, hogy a két szelet közötti részt 3/4 részig vágjuk be (lásd, a fotón).
Ezután alját, tetejét és a két szelet közötti részt is besózzuk, majd felállítjuk, hogy kicsepegjen a leve.
Főtt sonka és sajtszeletet fektetünk a vágásba, bepanírozzuk és közepesen forró olajban kisütjük. Papírszalvétára kiszedjük, lecsepegtetjük.
Ha kisült, tetszőleges körettel vagy egy könnyű salátával körítve kínáljuk.
Tipp a salátához: 🥗
Jégsalátát darabokra tépkedtem, cikkekre vágott paradicsomot és pár szem szőlőt tettem rá, sóztam, kevés friss borsot őröltem, mogyoróolajjal meglocsoltam.
Jó étvágyat kívánok! 🍽
Nagyon ksözönjük a receptet Illésné Nagy Máriának!