Site icon Balkonada

Rántott burgonya – húspótló feltét főzelékekhez

Mondják, hogy mi magyarok mindent panírozunk és kirántunk. Ez így igaz, és nem is újkeletű szokás. Nagyanyáink élenjártak ebben. Ha valami olcsó és laktató ételt akartak az étkezőasztalra varázsolni, a rántott burgonya mindig adta magát. Krumpli mindig lapult a kamra vagy a pince mélyén és kirántva percek alatt kitűnő húspótló feltét készült belőle a főzelékekhez.

Rántott burgonya receptje

A nagymamám húspótló főzelék feltétként készítette. – írta Ujvári-Kordics Veronika a recept mellé.

A burgonya (Solanum tuberosum), a köznyelvben krumpli, tájnyelvi nevén krumpedli, kolompér, kompér, kolompír, korompér, krompér, gruja, földialma, svábtök, földitök vagy pityóka (Erdélyben) a burgonyafélék (Solanaceae) családba tartozó, Peru és Chile hegyvidékén őshonos növény. Keményítőben gazdag, sokoldaluan felhasználható gumójáért világszerte termesztik.

Hozzávalók – 2 főre

A sütéshez:

Elkészítése

Főzelék feltétként is kitűnő, de bármilyen mártogatóssal is fogyasztható. 

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Ujvári-Kordics Veronikának!

Exit mobile version