Site icon Balkonada

Pupusa, azaz töltött tortilla serpenyőben

A pupusa vagy pupusas eredetileg egy közép-amerikai étel, ami kukorica lisztből készül. A tölteléke pedig leggyakrabban sajtot, sült babot, töpörtyűt, tököt vagy tökvirágot tartalmaz. De készíthetjük magyarosan is, egészen más töltelékkel.

„A Pupusas (töltött tortillaváltozat) El Salvador nemzeti eledele, nagyon hamar függőséget tud okozni, annyira finom 🤩👍😋 Egyszerű, nagyszerű, ráadásul serpenyőben készül❗️Az is jó benne, hogy kedvünk, ízlésünk, illetve hűtőnk tartalma szerint variálhatjuk a tölteléket.
Feltétlenül próbáljátok ki, hihetetlenül finom!” -írta Illésné Nagy Mária

Pupusa (pupusas) hozzávalói

Elkészítése

Furcsának tűnhet, de higgyétek el teljesen átsül, finoman puha, ízletes lesz a tölteléktől.

Szerintem óriási! Nagyon finom!!

Zöldségekkel, ketchuppal tálalhatjuk, azon melegében fogyaszthatjuk.
Reggelire, vacsorára vagy bármikor tökéletes fogás.

Tipp: a variációk száma a tölteléket tekintve óriási, bármilyen főtt, sült hús, virsli, bacon, zöldségféle, akár előpirítva is, paradicsomszósszal keverve ( tejföl helyett ilyenkor)… lecsóval töltve stb. stb….. sajt minden esetben legyen benne! 

Készítsétek el, jó étvágyat kívánok! 😋”

Nagyon köszönjük a receptet Illésné Nagy Máriának!

Exit mobile version