Site icon Balkonada

Potyogtatott gyümölcsös kevert süti

Potyogtatott gyümölcsös kevert süti receptet hoztam Vadady Mária olvasónk konyhájából. A sütit személyesen is megkóstolhattam a múlt hét végén, amikor egy másik olvasóm, Pribelszki Mária csodálatos leanderes kertjében jártam. Igazán kitűnő nyári finomság, nem mellesleg pedig gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Szívből ajánlom mindenkinek.

Vadady Mária ajánlója: „Ez tulajdonképpen egy kevert süti alapreceptjéből kreált potyogtatott gyümölcsös, ronda, de finom és gyors süti. (a „Horváth Ilona” 341. oldalon levő Kakaós lepény nevű sütijéből kreálva)”

Potyogtatott gyümölcsös kevert süti hozzávalói

Elkészítése

„Csináltam már úgy is amikor kevés gyümölcsöm volt, hogy ízesített túrót raktam kiskanállal sorban egyenlő távolságra egymástól és ezek közé tettem a gyümölcsöt. De lehet a tésztába kakaót keverni és abba a gyümölcsöt, csak akkor nem fahéjjal, hanem vaníliával ízesítve. De ebből a tésztából csináltam anno tortát is az oviba, suliba, amikor kicsik voltak a gyerekek.

Nagyon köszönöm a receptet!

Exit mobile version