Hamisítatlan, hagyományos piacos lángos receptjét kaptuk az olvasónktól. Az a fajtát, aminek a külseje ropogósra sül, belül pedig puha és hólyagos a tésztája. Kevés hozzávaló és munka kell hozzá és máris kész a család kedvence, töredék áron, mint ahogy azt a piacon megkaphatnánk.
Piacos lángos receptje
„Lángost sütöttem ebédre és most pirított bacon-nel
Hozzávalók (4 nagyobb méretű lesz belőle)
Tésztához
- 30 dkg liszt,
- 10 dkg rétesliszt,
- 2 dkg élesztő,
- 1 teáskanál tejföl vagy joghurt vagy savó,
- 2,5-3 dl langyos víz,
- 1 teáskanál só,
- 1 teáskanál cukor,
- 1 evőkanál olaj.
Sütéshez
- étolaj
Piacos lángos elkészítése
- A hozzávalókból tésztát dagasztunk,
- duplájára kelesztjük,
- lisztezett deszkára borítjuk,
- kicsit átgyúrjuk (kicsit ragacsos a tészta, de pont ettől lesz nagyon finom!),
- kb. 20 percet pihentetjük.
- olajat forrósítunk, majd alaposan beolajozott kézzel, a darabokra vágott tésztát kerek formára húzogatjuk. A közepesnél picit erősebb lángon sütjük a lángost, papírkéztörlőre szedjük ki.
Jó étvágyat kívánok!
Tippek:
- kockára vágott bacon pirítottam saját zsírján, majd a lángos tésztájához adtam, a hozzávalókkal együtt dagasztottam készre (a receptben szereplő olaj helyett a zsírból mértem ki hozzá),
- frissen őrölt fekete borsot is tettem a tésztájába, nem rontotta el
- önmagában is finom, de tálaláskor sajtot és tejfölt is adhatunk hozzá, amivel még teljesebb lesz az ízélmény.
Nagyon köszönjük a szuper receptet Illésné Nagy Máriának!
További lángos receptek
A kefíres lángos az egyik legegyszerűbben elkészíthető lángos fajta. Most, hogy már hungarikummá is választották a zsiradékban sült kelt tésztás finomságot, ideje, hogy a kefíres lángos receptjét is megmutassam.
Hagyományos lángos receptet hoztam, azt a megunhatatlant. A kívül ropogós, belül puha klasszikus lángos otthon is egyszerűen elkészíthető, nem kell a piacra vagy a strandra vagy piacra menni, ha épp megkívánjuk. Egy kis krumpli hozzáadásával lesz tökéletes. Nincs kész öt perc alatt, mert a krumplinak hűlni, a tésztának pedig kelni kell. A házilag készült krumplis lángos ugyanúgy bármivel felturbózható, tehetünk rá fokhagymát, sajtot, tejfölt vagy épp amit megkívánunk. Elfogyasztása garantáltan sokkal rövidebb ideig tart, mint az elkészítése.