Site icon Balkonada

Piacos lángos receptje

Hamisítatlan, hagyományos piacos lángos receptjét kaptuk az olvasónktól. Az a fajtát, aminek a külseje ropogósra sül, belül pedig puha és hólyagos a tésztája. Kevés hozzávaló és munka kell hozzá és máris kész a család kedvence, töredék áron, mint ahogy azt a piacon megkaphatnánk.

Piacos lángos receptje

„Lángost sütöttem ebédre és most pirított bacon-nel gazdagítottam a tésztáját. Kívül ropogósra sül, a belseje pedig puha, foszlós, hólyagos lesz….tejföllel, reszelt sajttal fogyasztottuk (persze, lehet illetve ajánlott fokhagymával is )” – ajánlotta figyelmünkbe a hagyományos lángos receptjét Illésné Nagy Mária.

Hozzávalók (4 nagyobb méretű lesz belőle)

Tésztához

Sütéshez

Piacos lángos elkészítése

Jó étvágyat kívánok!

Tippek:

Nagyon köszönjük a szuper receptet Illésné Nagy Máriának!

További lángos receptek

A kefíres lángos az egyik legegyszerűbben elkészíthető lángos fajta. Most, hogy már hungarikummá is választották a zsiradékban sült kelt tésztás finomságot, ideje, hogy a kefíres lángos receptjét is megmutassam.

Hagyományos lángos receptet hoztam, azt a megunhatatlant. A kívül ropogós, belül puha klasszikus lángos otthon is egyszerűen elkészíthető, nem kell a piacra vagy a strandra vagy piacra menni, ha épp megkívánjuk. Egy kis krumpli hozzáadásával lesz tökéletes. Nincs kész öt perc alatt, mert a krumplinak hűlni, a tésztának pedig kelni kell. A házilag készült krumplis lángos ugyanúgy bármivel felturbózható, tehetünk rá fokhagymát, sajtot, tejfölt vagy épp amit megkívánunk. Elfogyasztása garantáltan sokkal rövidebb ideig tart, mint az elkészítése.

Exit mobile version