Narancsos-csokis keksz igazi téli finomság. Hosszan eláll, így bármikor megsüthetjük és biztosak lehetünk benne, hogy a betoppanó barátokat, rokonokat lesz mivel megkínálni. Persze csak akkor, ha jól elrejtjük a dobozt a család elől.
A keksz egy kisméretű péktermék, amelyet különböző élelmiszeripari alapanyagok felhasználásával állítanak elő, mint például a sütőpor, liszt és édesítőszerek. Sokféle kekszet kínálnak az üzletek, de saját magunk is bátran válogathatunk a legjobb keksz receptek közül.
A kekszek hétköznapjaink apró megédesítői. Hosszan elállnak és egy-két darabot bekapva is rögtön szebbnek látunk mindent. Az egyben ropogós és omlós desszert tökéletes kiegészítő akár egy csésze kávé, tea vagy forró csokoládé mellé is. Reményeim szerint legjobb édeskeksz receptek válogatásom a te tetszésed is elnyeri és kedvet kapsz meglepni a családot egy kis kényeztető keksszel.
Horváth Adri vallomása naracsos-csokis kekszről: „Nálunk nagy kedvenc a narancsos-csokis keksz. Gyorsan elkészül, de javaslok rögtön dupla adaggal kezdeni. Fémdobozban sokáig eláll, ha jól el tudjuk rejteni.”
Narancsos-csokis keksz receptje
Hozzávalók
- 17,5 dkg liszt,
- 75 g étkezési keményítő,
- 12,5 dkg fagyos vaj/margarin,
- 12,5 dkg porcukor,
- 1 narancs reszelt héja,
- 1 teáskanál sütőpor,
- 10 dkg aprított étcsokoládé (én a 70%-os narancsosat szoktam használni).
Elkészítése
- a keksz hozzávalóit összegyúrjuk,
- 30 percig hűtőben pihentetjük,
- kinyújtjuk
- tetszőleges formákat szaggatunk,
- közepes hőmérsékleten pár perc alatt megsütjük.
Nagyon köszönjük a receptet Horváth Adrinak!