A mézes kinder szelet finom, krémes sütemény egyszerű kakaós tésztával és mézes, tejszínes pudingos töltelékkel. A tetejére kerülő csokimáz teszi teljessé az ízeket. Már mutatom is az egyszerű és gyors receptet.
Mézes kinder szelet
Hozzávalók – 28 x 40 cm-es tepsihez
2 egész tojás,
1 evőkanál kakópor,
5 dkg zsír,
5 evőkanál méz,
35 dkg liszt,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
2 evőkanál cukor,
1 pici tej, (hogy jól nyújtható legyen a tészta)
Krémhez:
2 csomag tejszínízű pudingpor,
2 evőkanál liszt,
5 evőkanál méz,
5 dl tej,
2 dl tejföl,
25 dkg margarin.
Tetejére:
csokimáz
Mézes kinder szelet elkészítése
- A tojást, a mézet, a kakaót, a zsírt, gőz fölött habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztben elkevert szódabikarbónát. A tésztát 2 részre osztjuk, majd zsírozott, lisztezett (közepes méretű) tepsi hátán megsütjük.
- A krémhez a pudingport, a lisztet, a mézet megfőzzük a tejben, és még melegen belekeverjük a tejfölt. A margarint habosra keverjük, a kihűlt pépet hozzáadjuk, jól eldolgozzuk. Az egyik lapot megkenjük a krémmel és a másik lappal befedjük.
- A tetejére csokimázat teszünk. Amikor a csokimáz elkezd „dermedni”, akkor vékonyan felszeletelem a tetején a csokit, hogy amikor megköt akkor a szeletelésnél ne törjön össze a csokimáz.
Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Ujvári-Kordics Veronikának!
További hasonló finom sütemények
A kapucíner szelet az egyik személyes kedvencem. Az a nagyszerű ebben a süteményben, hogy nem csak mutatós, és isteni finom, de elkészítése is egyszerű. Nem túl édes, igazán kellemes ízvilágú, bármikor még kezdőknek is ajánlható. Itt a szuper kapucíner szelet receptje!
Kókuszos-pudingos kakaós szelet kevert tésztából készül, aminek a tetejére még sütés előtt rákerül a főtt, kihűlt puding. Gyorsan összekeverhető, így egyszerűen elkészíthető.
A mennyei almás-pudingos piskóta nemcsak a nevében mennyei. Az alma képviseli benne az ősz gyümölcsös ízét, a puding a krémességet biztosítja, míg a tetejére kerülő kakaó az igazi kényeztetésre teszi fel a koronát.