Site icon Balkonada

Mennyei bougatsa, görög grízes lepény receptje

A bougatsa görög grízes lepény. A ropogós réteslapok közé krémes vaníliás, grízes krém kerül, amit a a fahéj és a citrom íze tesz különlegessé. A bougatsa receptje egyszerű, a végeredmény sütemény pedig fennséges.

Bougatsa, görög grízes lepény receptje

Hozzávalói

Bougatsa elkészítése

Nagyon köszönöm a receptet Ujvári-Kordics Veronikámak!

További grízes sütemények receptje

A mézes krémes az egyik leghálásabb vendégváró sütemény. Jót tesz neki, ha előre elkészítjük és napikig eláll. A finom és egyszerű sütemény többféle módon is elkészíthető. Nálunk a klasszikus mézes krémes a kedvenc, de sokan a grízes krémmel készített változatra voksolnak. Olvasónk most ezutóbbinak a receptjét hozta el nekünk.

Nem tudom mi a grízes (búzadarás) sütemények igazi titka, de valami van, az biztos. Tippem azért van, talán az egyszerűséggel társuló nagyszerűség lehet. Tényleg mindegyik finom, legyen az egy krém vagy egy sütemény, biztos sikert arat. Csemegézz a legjobb grízes édesség receptek között!

Ha rajtam és olvasóimon múlna, akkor nem létezne olyan magyar konyha, ahol az idén ne készült volna legalább egy meggyes sütemény. Most ráadásul egy férfi ember által készített kitűnő receptet hoztam, ami méltó zárása lehet az idei meggy szezonnak. Így készül a bögrés grízes sütemény meggyel!

Exit mobile version