Site icon Balkonada

Mátrai borzaska sajttal, tejföllel receptje

Ha már unalmas a rántott hús, jöhet a mátrai borzas (mátrai borzaska) jó sok sajttal és tejföllel. Nem egy fogyókúrás kaja az biztos, és olcsónak sem mondható, de hát néha-néha megengedhet magának egy kis kényeztetést az ember. Nem igaz? Már mutatom is, milyen egyszerű a mátrai borzas elkészítése.

Mátrai borzaska receptje

A mátrai borzaskát sertés vagy csirkehúsból is készíthetjük, ami épp van otthon, vagy amit szeret a család. A húst itt is panírozzuk, akárcsak a rántott húsnál, azonban itt a bundába nem teszünk zsemlemorzsát, helyett reszelt burgonya dúsítja a panírt, ami különleges, egyedi ízt ad az olajban kisütött hússzeleteknek.

Hogy miért pont mátrainak hívják, azt nem sikerült kiderítenem. Ugyanúgy lehetne bükki vagy mecseki is.

Hozzávalók

Mátrai borzaska elkészítése

+1 Tipp:

Bár én a fotón látható mátrai borzasnál nem tettem, rövid időre sütőbe tolhatjuk, hogy a ráolvadjon a sajt, így még pikánsabb ízt kapunk.  Sőt ezzel a módszerrel az előre kisütött húsokat is felfrissíthetjük.

Jó étvágyat!

Exit mobile version