Site icon Balkonada

Hagyományos máglyarakás, ahogy a nagyi is készítette

A máglyarakás egy klasszikus magyar édesség, aminek egyszerű receptje főleg ősszel, az almaérés idején kerül elő. Nagyanyáink a megmaradt, szikkadt kifli, zsemle vagy kalács kreatív és finom felhasználására találták ki a szuper receptet. Almával, dióval, tojásfehérje habbal és egyéb finomságokkal felturbózva azonban már senkinek sem jut eszébe, hogy ételmentés, maradék-feldolgozás eredményeként született a finom édesség.

Máglyarakás receptje

A máglyarakás a mákosgubához hasonlóan száraz kifliből, zsemléből vagy a szikkadt fonott kalácsból a legfinomabb.

Hozzávalói

Kalácsos réteghez

Almás réteghez

Habhoz

Máglyarakás elkészítése

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Farkas Ancsának!

Exit mobile version