A leveles almás sütemény készen vásárolt leveles tésztából is készíthető, de akár a mindenre jó leveles tésztát is használhatjuk hozzá.
Leveles almás sütemény
„Leveles tészta mindig van a hűtőmben. Sokféleképpen és sokféle töltelékkel lehet elkészíteni. Ezt a süteményt a napokban Kati testvéremnél ettem, így ez az Ő receptje.” – ajánlotta Veronika a receptet.
Hozzávalók – 16 db
- 2 db (275 gr) bolti leveles tészta,
- 3 db közepes alma,
- ízlés szerint fahéj,
- ízlés szerint kristálycukor,
- ízlés szerint vaníliás cukor,
- 1 kávéskanál citromlé,
- ízlés szerint zsemlemorzsa, vagy darált keksz.
Elkészítése
- A sütőt előmelegítettem 200 C fokra.
- A leveles tésztát óvatosan kitekerem és nyolc egyforma részre vágtam. Én ollóval végeztem a műveletet és csomagolásra használt papírt sem távolítottam el.
- Az hámozott és magházuktól eltávolított almákat nagyon apró darabokra szeleteltem.
- Hozzáadtam a fahéjat és a cukrokat, majd alaposan összekevertem.
- A muffin sütőbe belehelyezem a papíros részével lefelé a leveles tészta darabokat.
- A tésztát vékonyan megszórtam a darált keksszel. Zsemlemorzsát is használhatunk helyette, ez fogja majd magába szívni az alma nedvességét.
- Két teáskanál almatölteléket raktama a kosarakba.
- Egy picit összenyomtam az ellenkező oldalakat.
- A sütőbe helyeztem a tésztát és kb. 30 percig sütöttem.
- A sütemény akkor készül el, amikor a tészta alja is átsült. Ellenőrizni lehet, ha óvatosan kiemeljük a muffin sütőből a tésztát.
- Az almás süteményt porcukorral meghintve tálaltam.
Nagyon köszönjük a receptet Ujvári-Kordics Veronikának!