Site icon Balkonada

Laska, azaz krumplilángos receptje

Amikor megláttam a krumplilángos, azaz a laska fotóját, palacsintának néztem. Aztán elolvastam Veronika ajánlását és egyértelmű lett, hogy ez az a finomság, amiről apukám olyan sokat áradozott. Náluk is a platnin készült és sose felejtette el a gyermekkori ízt. A krumplilángos receptje a régi, de sparhelt híján serpenyőben is készíthető.

Krumplilángos vagy krumplis lángos? Mi a különbség?

Tisztázzuk rögtön, hogy krumplilángos nem azonos a krumplis lángossal. A krumlilángos nem élesztős kelt tésztából készül, mint a strandokon, piacokon is árult lángos. Mindkettőbe kerül burgonya, azaz krumpli, de míg a krumplilángos fő alapanyaga a burgonya, addig a hagyományos lángosba csak 1-2 krumplit rakunk, hogy javítsunk az állagán.

Kordics-Ujvári Veronika ajánlása: „Nagymamám a sparhelt platniján készítette. Nagyon szerettük, mi már csak serpenyőben tudjuk elkészíteni. Lehet sósan és édesen is fogyasztani, én lekvárral szeretem.”

Krumplilángos hozzávalói – 8 főre, elkészítési idő: 30+45 perc

Elkészítése

Nagyon köszönjük Kordics-Ujvári Veronikának a receptet!

Jó étvágyat!

Hagyományos lángos egyszerűen receptje krumplival

Exit mobile version