Site icon Balkonada

Így készül trendi lakásdekoráció pozsgásokból

Kevés olyan növényt találunk, ami nem igényel babusgatást, sőt akkor mutatja a legszebb formáját, ha békén hagyjuk. A pozsgások, vagyis a kaktuszok, sivatagi növények és a kövirózsák ráadásul nemcsak igénytelenek, de nagyon mutatósak is. Töretlen népszerűségükhöz hozzájárul az is, hogy szinte minden stílusú lakásba beleillenek. Olvass tovább és elárulom, hogy lehet szuper lakásdekoráció pozsgásokból a nappaliba és a lakás többi pontjára.

 

Trendi lakásdekoráció pozsgásokból a lakás minden pontjára

A legjobb nappali ötletek megvalósítása jó alap ugyan, de  nem elég ahhoz, hoz a szobából igazi otthon váljon. Az otthonos nappalihoz növények is kellenek. 

A pozsgás növények ideálisak azok számára, akik szeretik a növényeket, de gyakran vannak távol vagy nincs idejük a napi növénygondozásra. Összeültetve vagy csoportokra rendezve mutatnak a leginkább.

Pozsgásnövények gondozása

Kreatív ötletek pozsgások beültetéséhez

A nappali lakberendezés utolsó lépéseként érdemes a növényeket is kiválasztani. Csupán a miliőnek megfelelő kiegészítőt, a megfelelő ültetőedényt kell megtalálni számukra. 

A pozsgásnövények önmagukban is nagyon jól mutatnak, különösen, ha szép kaspót választunk a számukra. Nagy előnyük, hogy szárazságtűrők, ezért ha tényleg csak ritkán öntözzük őket, akkor akár egy üvegedénybe vagy kerámiába is kerülhetnek, aminek alján nincs megoldva a vízelvezetés.

Ha nincs lyuk az edény alján, akkor azért érdemes egy jó adag agyaggolyót helyezni az edény aljára, ami magába szívja a felesleges vízmennyiséget.

Nagyon szép kompozíciók készülhetnek a különböző fajtájú kövirózsák összeültetésével. Itt a legfőbb szempont, hogy a fagytűrő és a teleltetést igénylő fajokat különítsük el egymástól, azokat sose ültessük egybe.

Balogh Dezsőné olvasónk fali képet készített, aminek titkaiba is beavatott:

„Hátlap, dupla keret ami közé drótháló van behelyezve.Virágföld és abba beleszúrva a kövirózsa.Fektetve belocsoltuk és végül feltettük a falra. Nagy melegben hetente egyszer leveszem és jó alaposan beöntözöm. Máskor elég csak spriccelővel a falon öntözni.”

További lakásdekoráció pozsgásokból tippeket a pinterest albumomban találsz.

 

Exit mobile version