Site icon Balkonada

Kukorica málé recept

A kukorica málé régen a szegények eledele volt. Napjainkban újra reneszánszát éli, sokan választják azok közül, akik mellőzik a búzából készült ételeket.

Sinka Erika osztotta meg velünk a receptet néhány gondolat kíséretében: „Régen kukorica kása, málé, prósza. puliszka, polenta. Attól függ, melyik tájegységről beszélünk, és hogy tejjel, vagy vízzel főzték. A környező országokban mindenhol főztek vele. Mert nagyon olcsó volt! Talán egészségesebb, mint a búzából készült ételek?! Kevesebb benne a kalória, jó az emésztésre is!”

Kukorica málé hozzávalói

Kukorica málé elkészítése

Friss szilvalekvárral felejthetetlen!

Tipp: Szerintem mehet bele még apróra tört túró is! Legközelebb teszek bele!

Nagyon köszönjük a receptet Sinka Erikának!

Hasonló receptek

Exit mobile version