Site icon Balkonada

4 legjobb krémlikőr házilag

Az édes, alkoholos likőrök között előkelő helyet foglalnak el a krémlikőrök. Közös jellemzőjük, hogy állaguk jóval sűrűbb, krémesebb, mint a hagyományos likőröké, és igen kedveltek a hölgyek körében. Szinte mindegyik krémlikőr házilag, otthon is elkészíthető. Most a négy legnépszerűbb, a Baileys, a csokilikőr, a nutella likőr és tojáslikőr receptjét hoztam el. Ezek elkészítése egyszerű és a finom itókákat szép üvegbe helyezve akár ajándékként is adhatjuk.

4 legjobb krémlikőr házilag

Baileys

A nők kedvence itókája, a tejszínes Baileys likőr otthon is készíthető. Bár nem teljesen olyan az íze, mint az eredeti ír krémlikőrnek, a hasonlóság elég nagy, és sokkal olcsóbban kijövünk, mintha eredetit vásárolnánk. A baileys elkészítése szuper egyszerű és gyors, már mutatom is kitűnő receptet, ami szuper karácsonyi ajándék is lehet.

Csokoládé krémlikőr

Hozzávalók

Elkészítése

Nutella krémlikőr

Nutella krémlikőr házilag is egyszerűen elkészíthető édes, női itóka, ami karácsonyi ajándéknak is kitűnő. Egyszerű recept alapján, gyorsan elkészíthető a finom likőr. Érdemes azonban pár napig várni a kóstolásával, hogy legyen ideje összeérni az ízeknek. Jól lehűtve vagy jéggel a legfinomabb.

A tojáslikőr házilag is elkészíthető alkoholos finomság. Azontúl, hogy magunk kényzetetésére készítjük, szép üvegbe töltve szuper ajándék is lehet belőle. Húsvétra vagy karácsonyra is nyugodtan ajándékozhatjuk. A házi tojáslikőrt ízesítőként is használhatjuk desszertekhez, süteményekben vagy más italokban. Kávéba öntve készül például az „eggnog latte „, de teában is nagyon finom. Lehűtve a legfinomabb, de felmelegítve szegfűszeggel és fahéjjal ízesítve puncsként is kitűnő.

Exit mobile version