Site icon Balkonada

Kincsesbánya sütemény receptje

Szeretem azokat a fantázia neveket, amelyekkel az egyes süteményeket illetik. Rögtön felkaptam a fejem a kincsesbánya sütemény nevének hallatán és rögtön kíváncsivá tett, hogy vajon mit rejt a jól csengő név. Máris mutatom a nagyon krémes és nagyon finom sütemény receptjét.

Kincsesbánya sütemény receptje

„Karácsonyi ajánló, ötletadó….
Anyósomtól kaptam a receptet, igazán mutatós, gusztusos és nagyon finom sütemény. A főzött krémtől lesz nagyon jó állagú, elkészítés után hűvös helyen tárolandó.”  Ezekkel a szavakkal ajánlotta a krémes finomságot Illésné nagy Mária.

Hozzávalók

Hat tojásból piskótát sütünk, 36×24 cm méretű, közepes tepsiben.
Krém hozzávalói:

Babapiskótás réteghez:

Baracklekvár a kenéshez.

Tortadara a szóráshoz.

Habhoz:

Kincsesbánya sütemény elkészítése

Nagyon finom sütemény, igazi vendégváró, ünnepi alkalmakra kiváló választás
Jó sütögetést kívánok!

Tipp: ha nincs tortadaránk, lehet étcsokoládét reszelni a hab tetejére.

Nagyon közönjük a receptet Illésné Nagy Máriának!

Exit mobile version