Site icon Balkonada

Juhtúrós kézművesleves meleg nyári napokra

Már a nevét kimondva is rögtön megéheztem. Juhtúrós kézművesleves meleg nyári napokra, ezzel a névvel küldte olvasónk a nagyon egyszerű és nagyon finom leves receptjét. Azt hiszem ezt muszáj elkészíteni.

Juhtúrós kézművesleves

Sokan nem szeretnek nyáron levest enni, mert inkább hűsítőbb ízekre vágynak. De szerintem egy jól lehűtött gyümölcslevesnél vagy egy kovászos uborka levesnél kevés jobb hűsítő étel van. Ebbe a sorba csatlakozik most egy a finom krumplis-juhtúrós recept.

„Ezt a levest – az utolsó lépésnek köszönhetően – egy kicsit mindenki saját főztjének érezheti.👍” – ajánlotta figyelmembe a hűsítő nyári levest Balázs.

Mennyiségeket nem írt Balázs, talán azért, hogy mindenki a saját szájíze szerint készíthesse el. Szerintem egy főre 1-2 krumplit érdemes főzni, de ez persze függ a burgonya méretétől is. De ugyan így tetszés szerint a juhtúró és a tejföl mennyisége is.

Hozzávalók

Elkészítése

Először is feltesszük a krumplit sós vízben főni. Közben a tányérokba teszünk ízlés szerint egy-két kiskanál juhtúrót, majd arra arányos mennyiségű tejfölt.
Ha megfőtt a krumpli, óvatosan kiszedünk belőle a levével együtt a juhtúróra és a tejfölre…

Kavargatjuk egy kicsit. Esetleg egy csipet sóval és ha gondoljuk, egy kis borssal is ízesítjük. csupán ennyi és máris kész a hűsítő juhtúrós leves.

Tipp: Akkor a leghűsítőbb, a legfinomabb, ha a főtt krumpli NAGYON meleg, a tejföl és a juhtúró pedig NAGYON hideg. Nyári melegben ideális, egyszerű és gyorsan elkészíthető savanykás leves.

Nagyon köszönöm a szuper leves ötletet Török Balázsnak!

Exit mobile version