Sült csirkecomb ropogósra sütve családi ebédre, vendégváráshoz, vagy akár hidegtálakhoz is kiváló. Az olvasónk által megosztott receptben nincs semmi különös, egyszerűen a fűszerezése teszi különösen ízletessé.
Ízletes sült csirkecomb elkészítése
Nézzük, mit mond az ízletes sült csirkéről Illésné Nagy Mária.
„Ajánló, ötletadó… Csirkecomb a hozzávaló, csirkemájjal készítettem és külön sütöttem az általában töltelékként használt keveréket.
A körete majonézes kukoricasaláta és répasaláta volt. Az ebédünk volt, a maradék még másnap…(akár hidegen) fogyasztva is nagyon finom.
A hozzávalókat mennyiségek nélkül adom meg, ki-ki saját személyre szabhatja a szükséges adaghoz. Ha marad a száraz pácból, eláll, máskor ízesítéshez, fűszerezéshez felhasználható.
Ahogy készítettem….
Az egész csirkecombokat ketté vágtam, a csirkemellek felezettek voltak. Megmostam, papírtörölközővel leitattam a vizet a húsdarabokról.
Száraz pác sült csirkéhez
- 3 evőkanál só,
- 2 evőkanál őrölt csemege piros paprika,
- 2 teáskanál őrölt bors,
- 2 teáskanál őrölt kömény,
- 2 teáskanál majoránna,
- 3 teáskanál fokhagyma granulátum,
összekeverni a hozzávalókat.
A húsdarabokat beleforgattam a száraz pácba, letakartam, kb. 30 percig állni hagytam.
Egyesével körbetekertem szeletelt baconnel, egy tepsibe kacsazsírt tettem, erre fektettem egymás mellé a húsdarabokat (nálam külön sültek a combok és külön a mellek). Vöröshagymát megtisztítottam, cikkekre vágtam a húsok közé dugdostam, kevés, kb. fél dl vizet öntöttem alá.
Alufóliával letakartam, 200 fokos sütőbe tettem a tepsit, sütés ideje alatt egyszer megforgattam a húsokat. Amikor megpuhultak, levettem a fóliát és szép pirosra sütöttem.
Tálaláskor, külön sütött tölteléket, jégsaláta levélen tálalt kukoricasalátát és répasalátát kínáltam mellé.”
Nagyon köszönjük a receptet Illésné Nagy Máriának!