Site icon Balkonada

Házi fehér kenyér Limara receptje alapján

Egyre többen próbálkoznak az otthoni kenyérsütéssel. Nem egyszerű művelet, de egy kitűnő recepttel már az első próbálkozás is sikerrel kecsegtet. Márta házi fehér kenyere igazán kívánatos. Mutatom a receptet, amivel Te is elkészíthetsz egy ropogós héjú friss fehér kenyeret.

Wolf Márta: „Többször sütöttem már kenyeret, de mostanában, nyáron, a meleg miatt nem visz rá a lélek. Dagasztógépben megdagasztom, kézzel formázom, és gázsütőben, tepsiben sütöttem meg a képen láthatót. De kipróbáltam már cseréptálban és sütőzacskóban is. A képen lévő fehéret Limara (limarapeksege.com ) receptje alapján készítette.”

Márta kenyere igazán gusztusos, olyan, amibe szívesen beleharapna az ember. A végeredmény tökéletes, a sütés közbeni mennyei illat, ami belengi a konyhát csak extra ráadás.

Házi fehér kenyér hozzávalói

Sokakat már az öregtészta elriaszt, pedig azt is egyszerű elkészíteni. Az öregtészta nem más, mint kovász. Egyszerűen csak annyi, hogy a bedagasztott tésztából elteszünk egy darabot a következő kenyérsütésig. Ez lesz a kovászunk, a hűtőben akár 7 – 10 napig is eláll.

Első alkalommal előzőnap el kell készíteni egy külön adag kenyértésztát.

Öregtészta hozzávalói

A hozzávalókat alaposan összedagasztjuk és hagyjuk túl kelni. Akár egy éjszakára is maradhat a konyhapulton. Másnap egy kicsit átgyúrjuk és lezárt edényben a hűtőbe tesszük.

Házi fehér kenyér elkészítése

Nagyon köszönöm a receptet Limarának és Wolf Mártának!

Exit mobile version