A házi csirkemájkrém nem tartalmaz semmi tartósítószert és mesterséges ízfokozót, nem mellesleg sokkal finomabb, mint a bolti változat. Egyszerű recept alapján gyorsan, házilag is elkészíthetjük a kitűnő szendvics alapanyagot. Már friss kenyér vagy péksütemény és friss zöldség kell hozzá és már kész is finom reggeli.
Házi csirkemájkrém receptje
Ismét Illésné Nagy Mária receptjét olvashatod.
„Ötletadó…Izgatta a fantáziámat, hogy lehetne házilag finom májkrémet produkálni: mindenféle tartósítószer…stb. nélkül. Utánaolvastam, keresgéltem és végül elkészítettem a saját verziómat. Immár 5 éve csak ebben a formában fogyasztja a család, imádjuk!
Hozzávalók
- 50 dkg csirkemáj,
- 15 dkg bacon szalonna felkockázva,
- 2 nagy fej vöröshagyma,
- 3 evőkanál zsír (legjobb a kacsa vagy libazsír),
- 2 dl húsleves (maradék vagy kockából főzött is jó),
- 1 evőkanál mustár,
- só,
- őrölt bors,
- majoránna,
- tetejére: 2-3 evőkanál olvasztott zsír.
Házi csirkemájkrém elkészítése
- a hagymát kockára vágjuk,
- a szalonnával együtt elkezdjük sütni,
- közben a zsírt hozzáadjuk,
- ha már pirosra sült, a feldarabolt csirkemájat belekeverjük,
- lefedve puhára sütjük, pároljuk.
- néha kavargassuk meg,
- kb. 15-20 perc alatt elkészül,
- ha megsült a máj,
- levesszük a tűzről és a húslevest,
- mustárt a fűszereket hozzáadjuk,
- késes aprítóba tesszük és pürésre, krémesre kevertetjük a géppel, (lehet botmixerrel is próbálkozni, nekem nagyon darabos maradt utána),
- megkóstoljuk, lehet utána ízesíteni, fűszerezni ha szükséges,
- bármilyen edénybe tehetjük,
- a tetejére olvasztott zsírt is önthetünk,
- folyamatos hűtés mellett célszerű 1 hét alatt elfogyasztani.
Vélemény: ízletes, igazi májízű, krémes állagú kényeztető finomságot kapunk, ami nem mellesleg saját készítésű, kellemes ízű, minden nem belevaló dologtól mentes!
Már pulyka és kacsamájjal is elkészítettem……
Próbáljátok ki, izgatottan várom hogy ízlett!
Jó étvágyat kívánok!
Nagyon köszönjük a kitűnő ötletet Illésné Nagy Máriának!