A gombapörkölt tejfölösen nagyon finom húsmentes étel. Egyszerű, gyors, egészséges és tapasztalatom szerint a gyerekek többsége is szereti.
Gombapörkölt tejfölösen receptje
Bedi Istvánné küldte a receptet. A minél teljesebb ízélmény érdekében több féle gombát is használt a gombapörkölthöz. Tikgombát, tyúkgombát és szekfűgombát is használt. Mindezt még azzal is megfejelte, hogy tejföllel habarta be.
Hozzávalók – 4 főre
- 1 evőkanál étolaj, vagy zsír
- 1 közepes fej vöröshagyma,
- 50 dkg csiperkegomba, vagy többféle gomba vegyesen,
- só,
- bors,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1 csapott evőkanál finomliszt,
- 3 teáskanál petrezselyem,
- 250 g tejföl,
- 1 teáskanál fűszerpaprika.
Gombapörkölt tejfölösen elkészítése
- egy serpenyőben felhevítjük az olajat,
- hozzáadjuk a felaprított hagymát,
- majd üvegesre pároljuk,
- hozzáadjuk a megtisztított és apróra vágott gombákat, minél többfélét használunk, annál finomabb lesz a végeredmény,
- szépen átpirítjuk,
- jöhet fűszerezés,
- a só, a bors és fokhagyam, ez akár el is mardahat, ha nem szeretjük,
- tovább pirítjuk,
- rászórjuk a lisztet,
- jól összekeverjük,
- adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet,
- öntsük hozzá a tejfölt,
- tovább főzzük addig, amíg szép selymes állagot kapunk,
- szórjuk meg a fűszerpaprikával és alaposan keverjük el,
- ha szükséges, sózzuk és borsozzuk.
Főtt tésztával vagy házi készítésű nokedlivel tálaljuk. A tetejére szórhatunk még apróra vágott petrezselymet, ami nem csak a látvány miatt ajánlott.
Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Bedi Istvánnénak!