Site icon Balkonada

Farsangi csörögefánk (herőke)

Ha farsang, akkor fánk. Nekem a szalagos fánk a nagy kedvencem, de a farsangi csörögefánk elkészítése sokkal egyszerűbb és a még a szalag miatt sem kell aggódni.

A fánk kelt tésztából készülő édes sütemény, amelyet többnyire porcukorral és lekvárral fogyasztunk. Magyarországon a 19. század tájékán terjedt el. Egy legenda szerint Marie Antoinette francia királynéhez köthető az elterjedése, mások szerint pedig Bécsből származik. De hát tudjuk, hogy Marie Antoinette Mária Terézia lánya volt, így hát Ő is Bécsből származott. Kedvelt változatai a képviselőfánk, a forgácsfánk, a farsangi fánk, vagy más néven szalagos fánk.

Fogadd szeretettel Kordics-Ujvári Veronika kitűnő receptjét!

Farsangi csörögefánk (herőke) hozzávalói

Elkészítése

Nagyon köszönjük a receptet Kordics-Ujvári Veronikának!

Exit mobile version