Aki azt állítja, hogy nem az epres pohárkrém az egyik legegyszerűbb és legfinomabb desszert, az nem tudja, hogy készül ez a finomság. Nincs bonyolult recept, nincs méricskézés, nincs főzicskézés, nincs sütés. Egyszerűen összeállítjuk, hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek és pillanatok alatt bekanalazzuk.
Epres pohárkrém
Hozzávalók
- 1 mascarpone,
- 1 görög vagy sima joghurt,
- Kb 1 citrom levem
- 1 csomag vaníliás cukor,
- porcukor ízlés szerint,
- darált keksz vagy apróra összetört keksz,
- eper ízlés szerinti mennyiségben.
Pohárkrém összeállítása
- Alaposan megmostam az epret,
- hagytam, hogy egy kicsit megszikkadjon,
- a porcukorral összetörtem az epret,
- a mascarponet összekevertem a görög joghurttal (ha nincs itthon jó a másik is, a görög joghurt azért jobb, mert sokkal krémesebb és sűrűbb, mint a hagyományos)
- hozzáastam a vaníliás cukorot,
- bele kevertem a citrom levét,
- porcukorot adtam hozzá (a görög joghurt édesebb, mint a hagyományos, ezt vegyük figyelembe az édesítésénél!),
- amikor már minden benne volt, alaposan összekevertem,
- ezután a pohárba rétegeztem,
- egy réteg darált keksz (jó, ha durvára van darálva, mert akkor lesz egy kis roppanósság is a desszertben, zabkekszet vagy teljeskiőrlésű kekszet is használhatunk hozzá, az mégis csak egészségesebb),
- egy réteg mascarpone,
- egy réteg eper,
- aztán újra kezdve,
- 1-2 órára hűtőbe tettem,
- menta- vagy citromfű levéllel tálaltam.
Nagyon köszönjük a kiváló és gyors receptet Adrienn B. Adriennek!