Site icon Balkonada

Ecetes rántott hal, ahogy a Szigetközben készül

Az ecetes rántott hal a Szigetköz jellegzetes étele. A fűszeres, ecetes, vöröshagymás lében úszkáló pontypatkóknak jót tesz az idő. Legalább egy nap kell ahhoz, hogy a lé alaposan átjárja a halhúst és a legjobb élvezeti élményt nyújtsa. Ha több napig áll a lében, akkor a benne lévő nagyon vékony szálkák is „eltűnnek”.

Ecetes rántott hal receptje

Az ecetes hal friss, házi kenyérrel a legfinomabb, de adhatunk mellé krumplipürét vagy burgonya salátát is. Hagyományosan pontyból készül, bármilyen más keményhúsú folyami hal használható hozzá.

Hozzávalók

Rántott halhoz:

Salátaléhez:

Ecetes rántott hal elkészítése

Tipp: az ecetes hal több napig eláll, ha több napig áll a lében, akkor a nagyon vékony szálkák”eltűnnek”.

Nagyon köszönjük a szuper receptet Bedi Istvánnénak!

Exit mobile version