Site icon Balkonada

Diós golyók tejszínhabbal vagy nutellával – sütés nélküli kényeztetés

Diós golyók egyszerűen és gyorsan elkészíthetők. A sütés nélkül készülő édességet a tejszínhab vagy nutella krém töltelék teszi még izgalmassabbá. 

Diós golyók tejszínhabbal

A tejszínhabbal vagy nutellával készülő sütés nélküli diós édesség receptje csakúgy Ujvári-Kordics Veronikától származik, mint a zserbógolyóé.

A dió az egyik legegészségesebb gyümölcsünk. A- és E-vitaminban nagyon gazdag. B-vitaminból többfélét tartalmaz, többek közt tiamint, amely ideg- és izomvédő, serkenti a növekedést. Sok benne a magnézium és a kálium, fluor, valamint a mangán és a réz, ez utóbbi a vérképzést segíti. A szelén a immunerősítő és szívizom-gyengeség ellen kiváló.

Hozzávalók – 26 db-hoz

A tésztához:

A töltelékhez:

A hempergetéshez:

2-3 evőkanál darált dió.

Elkészítése:

Nagyon köszönöm a kitűnő receptet Ujvári-Kordics Veronikának!

Exit mobile version