A csokoládéflip otthon, saját kezűleg is készíthető, ráadásul karácsonyi ajándéknak is kitűnő csokoládés kényeztető finomság. A finom, selymes alkoholos ital amolyan női ital, ami mindenkit levesz a lábáról. Az egyszerű recepttel gyorsan készül és gyorsan fogy.
Illésné Nagy Mária: „Régóta készítem már, szeretjük. Különleges alkalmakon, ünnepeken szoktunk koccintani vele. Ízletes, finoman selymes ízű, ugyanakkor eléggé „ütős” a szesztartalma miatt. Érdemes néhány nappal fogyasztás előtt elkészíteni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Jó készülődést kívánok, egészségetekre! 🥂
Csokoládéflip hozzávalói (kb. 8 dl-hez)
- 2 dl víz,
- 18 dkg kristálycukor,
- 2 evőkanál natúr kakaópor,
- 5 dkg étcsokoládé,
- 30 dkg sűrített tej,
- 3 dl tiszta szesz (96 %-os alkohol) vagy bármilyen más magas alkoholtartalmú, nem ízesített alkoholos ital, pl. vodka.
Csokoládéflip elkészítése
- vízből és a cukorból szirupot főzünk (addig forraljuk lassú tűzön, amíg a kanalat bevonja, de még folyós állagú, ekkor jó),
- a kakaóport és az étcsokoládét hozzákeverjük,
- hozzáadjuk a sűrített tejet,
- összekeverjük,
- hozzáadjuk az alkoholt és egy habverővel alaposan elkeverjük,
- szűrőn keresztül üvegbe töltjük,
- pár napig hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
- hűvös helyen tároljuk, pl. kamra kövén is sokáig eláll, mert az alkohol jól tartósít.
Tipp: Ha sűrűnek találjuk az elkészült csokoládéflipet, vagy állás közben túlságosan besűrűsödne, egy kis vízzel és cukorral készítsünk újabb szirupot és azzal hígítsuk fel.
Nagyon köszönjük a receptet Illésné Nagy Máriának!